Burgerparticipatie: samenwerken aan het groen in Maasgouw

Foto: Pixabay - summa (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – In 2016 deed Stevensweert mee met de verkiezing ‘Groenste dorp van Nederland’. Daaraan voorafgaand werkte de gemeente met inwoners aan verbeterpunten binnen de kern. Het leverde een fraaie tweede plaats op in de competitie.

Maar dat was niet het belangrijkste resultaat. Naast de samenwerking was dat het besef dat je als inwoner van een dorp door betrokkenheid, enthousiasme en inzet het verschil kunt maken.

Overleg
Daarom wordt die aanpak nu ook in de andere kernen van Maasgouw uitgevoerd. Niet overal tegelijk, maar elk jaar twee dorpen. Dit jaar zijn Heel en Beegden aan de beurt. Ook daar is het de bedoeling de openbare ruimte, het groen, de natuur en het landschap te verbeteren. Samen met de werkgroep Hieël Hael wordt op woensdag 27 maart vanaf 19.30 uur eerst nog een workshop gehouden in gemeenschapshuis Don Bosco. In Beegden wordt samen met het Verenigingsoverleg op donderdag 28 maart, ook vanaf 19.30 uur, een bijeenkomst georganiseerd in gemeenschapshuis ’t Leuke. Iedereen is voor beide dagen van harte uitgenodigd.

Info
Voor vragen of suggesties kan ook contact worden opgenomen op met Hieël Hael [email protected], het verenigingsoverleg Beegden [email protected] of met de beleidsmedewerker Groen Natuur en Landschap van de gemeente: John van den Berg ([email protected]).

Cookieinstellingen