Fietsproject voor alleenstaande vrouwen met migratieachtergrond

Foto: Pixabay - manfredrichter (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Veel alleenstaande vrouwen met een migratieachtergrond kunnen niet fietsen en zijn hierdoor minder mobiel in de regio.

Menswel heeft een project opgezet waarbij zij deze vrouwen wekelijks twee uur fietsles geven. De afgelopen maanden hebben zeven vrouwen deelgenomen aan deze lessen.

Doorstromen
Wethouder Carla Peters (VVD): ‘Door deze vrouwen fietsles aan te bieden kunnen ze hun kinderen naar school brengen, deelnemen aan activiteiten en beter inburgeren. Het vergroot hun wereld en de kans om op termijn door te stromen naar (vrijwilligers)werk. Het belangrijkste doel is zelfstandig mee kunnen doen.’

Diploma
In de leegstaande bibliotheekruimte in de Andreashal in Maasbracht hebben deze vrouwen de eerste beginselen van het fietsen geleerd. Vanaf het moment dat de basis onder de knie bleek, zijn ze ook in de buitenlucht gaan oefenen en hebben ze een fietsexamen afgelegd. Nu, na het behalen van het ‘fietsdiploma’ stelt de gemeente deze vrouwen voor de duur van één jaar een fiets beschikbaar. Na dit jaar kunnen zij de fiets van de gemeente overnemen.

Vrijwilligers
Het fietsproject is gestart in Maasbracht. Via het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw worden vrijwilligers gezocht, zodat op termijn ook fietsles op andere locaties gegeven worden. Mensen die interesse hebben kunnen kijken op www.klikmaasgouw.nl of contact opnemen met Steunpunt Vrijwilligers.

Cookieinstellingen