Inloopbijeenkomst project Kasteeldomein Walburg in Stevensweert

Foto: Facebook: Maasvallei - Natuurmonumenten

STEVENSWEERT – Op donderdag 28 februari organiseren de gemeente Maasgouw en Natuurmonumenten, in samenwerking met het Streekmuseum Stevensweert, een inloopbijeenkomst over het project kasteeldomein Walburg.

De bijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het trefcentrum aan het Jan van Steffenswertplein 1.

Cultuurhistorie
Natuurmonumenten als grondeigenaar en de gemeente Maasgouw als projectleider willen in 2019 de herinrichting van het voormalig kasteeldomein Walburg tot uitvoering brengen. Via een eigentijds ontwerp zijn belevingswaarde en landschappelijke waarde bij elkaar gebracht. Hierdoor wordt het terrein en de cultuurhistorie van kasteeldomein Walburg weer beleefbaar, zonder de voormalige gebouwen opnieuw op te richten.

Maquette
Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen kennis nemen van de definitieve ontwerpplannen. Ook is een gedeelte van het streekmuseum geopend, waar de maquette van het voormalig kasteeldomein bekeken kan worden. Medewerkers van de gemeente, Natuurmonumenten en het streekmuseum zijn aanwezig om vragen over het project en haar geschiedenis te beantwoorden.

Informatie
Voor meer informatie over de inloopbijeenkomst kan contact worden opgenomen met Harald Meuwissen, telefoonnummer 06-43.72.99.02 of [email protected]. Het project kasteeldomein Walburg komt deels tot stand met financiële steun van de provincie Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Cookieinstellingen