Werkgelegenheidstrajecten bieden nieuwe kansen

Foto: Gemeente Maasgouw

MAASBRACHT – Wethouder Carla Peters (VVD) en Peter Stox, van Linssen bijSTOX in Maasbracht, hebben de overeenkomst van het werkgelegenheidstraject ondertekend.

Bij Linssen bijSTOX kun je ervaring opdoen in de winkel, horeca, de kwekerij of in de pluktuin. Met de werkervaring die je hier op doet wordt het makkelijker om door te stromen naar een baan als bloembinder, kweker, horeca- of winkelmedewerker.

Perspectief
In de kwekerij leer je plantjes verpotten en onkruid wieden. In de winkel leer je onder meer vakken vullen, klanten helpen en in de pluktuin leer je snoeien en drankjes verkopen. Daarnaast kun je boeketten bezorgen en andere onderhoudsklusjes doen. Wethouder Peters: ‘ik ben blij dat Linssen bijSTOX is aangesloten bij onze werkgelegenheidstrajecten. Zij bieden onze inwoners de kans een vak te leren en werkervaring op te doen in het bedrijfsleven, waardoor zij makkelijker kunnen doorstromen naar regulier werk. Het biedt onze inwoners toekomstperspectief en het biedt bedrijven de kans op nieuwe instroom van gemotiveerd personeel’.

Informatie
In Maasgouw kunnen mensen op verschillende vakgebieden deelnemen aan een werkgelegenheidstraject. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Sociaal Wijkteam: 0475-85.25.00 of [email protected].

Cookieinstellingen