Ontmoet Mira Feticu in Bibliocenter Weert op 5 maart

Foto: Irwan Droog

MAASGOUW – Het is bijna zover… en het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken gaat weer van start. De 89ste Boekenweek vindt plaats van 16 maart tot en met 24 maart 2024. Het thema van dit jaar is ‘Bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Mira Feticu is op 5 maart te gast bij Bibliocenter Weert en deelt alles over haar kijk op het thema Familie.

‘Het leven is groter dan de pech die je hebt gehad’

Mira

Familie
Haar bekendste boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal gaat over hoe zij als Roemeense de Nederlandse taal onder de knie heeft gekregen. Vanaf haar prille jeugd ervaart Mira de bibliotheek als een paradijs van schoonheid, inzicht en kennis. Tijdens deze avond beschrijft ze, dat familie voor haar zowel een goed en mooi als een pijnlijk thema is. Als zij het over familie heeft, heeft ze het ook over taal, migratie, rouwen en dood. Onderwerpen die het leven voor haar gekozen heeft.

Mira
Naast schrijfster is Mira dichter-performer, columnist, presentator-interviewer, radiomaker en publicist. Haar huwelijk bracht haar naar Nederland, waar ze ondanks de uitdagingen van de nieuwe omgeving en taal begon te schrijven in het Nederlands. In haar boeken en artikelen behandelt zij maatschappelijke en artistieke thema’s. Zoals migratie, de Nederlandse taal, vrijheid, totalitarisme, vrouwen, Roemenië, Oost-Europa en Europese cultuur. Mira schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer, Trouw, De Standaard, Tirade en Voertaal. Bovendien heeft ze al vele jaren een wekelijkse column in Den Haag Centraal en was ze ook te horen in rubrieken op de radio.

Boekenweek
Ontmoet Mira Feticu op dinsdag 5 maart 2024 van 20.00 uur tot 22.00 uur bij Bibliocenter, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Na deze lezing is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en met haar in gesprek te gaan. Haar boeken zijn natuurlijk ook te leen in de bibliotheek. Alles over de Boekenweek, boekentips en informatie over het Boekenweekgeschenk vind je op www.bibliocenter.nl/boekenweek, waar je je ook kunt aanmelden voor de lezing van Mira. De kosten bedragen 7,50 euro voor leden en 10,00 euro voor niet-leden.

Cookieinstellingen