Limburg Festival: van lachbubbels tot tranentrekkers

24 mei 2023, 15:47 Cultuur
limburg festival vlag
MAASGOUW – Vijf dagen lang, van 16 tot en met 20 augustus, zet het Limburg Festival voor de 41e keer de tenten op in Midden-Limburg. Met zo’n 183 voorstellingen van 31 (inter)nationale gezelschappen op 45 bijzondere (buiten)locaties valt er veel te kiezen. Van lachbubbels tot tranentrekkers…
Van huisgezelschappen als Afslag Eindhoven, de muzikale heren van BOT en George & Eran Producties tot nieuwe namen als Pier21 en Theatergroep Aluin & Raymi Sambo Maakt.
Sorry
Met het stuk ‘Ik zeg toch sorry’ over ons slavernijverleden, zijn laatstgenoemden dit jaar geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als een van de meest indrukwekkende voorstellingen van 2023. De festivalorganisatie heeft weer pareltjes van (buiten)locaties weten te vinden voor de theatervoorstellingen. Zoals onder meer Kasteel Aldenghoor in Haelen en een verlaten tuinderskas in Weert. Maar ook de hippe urban omgeving van Weerstand Roermond, Landgoed Heijerhof in Baexem en natuurgebied Kirkelsberg in Roggel. Tot groot genoegen overigens van artistiek directeur Jan Klompen: ‘Zelfs mensen die hun hele leven hier wonen, weten we vaak te verrassen met bijzondere locaties.’
Vaste onderdelen
Naast deze voorstellingen op bijzondere (buiten)locaties, wordt het publiek getrakteerd op andere vaste programmaonderdelen, waar iedereen wel iets naar zijn of haar goesting vindt:
  • Theater op Locatie: theatervoorstellingen op bijzondere plekken in Midden-Limburg;
  • Danspromenade: ongewone wandeling met verschillende vormen van dans;
  • Natuurlijk…Theater: theaterfietstocht met laagdrempelige theatervoorstellingen;
  • Ode aan Onvoorspelbaarheid: wandeltocht met voorstellingen van jonge frisse theaterhonden;
  • Limburg Festival Kindermiddag: een middag vol theater en activiteiten voor de jongste bezoekers;
  • Kasteel van Verlangen: theaterwandeling in en rondom een kasteel met onderweg poppentheatervoorstellingen.
Talentenbroedplaats
Het Limburg Festival is hét toonaangevende zomertheaterfestival in het hart van de provincie. Nieuw dit jaar is de samenwerking met jongeren van talentbroedplaats Nieuwe Helden Next Level in Weert. Deze mensen werken aan een optreden geïnspireerd op theatervoorstelling ‘Brieven van Mia’, van George & Eran Producties. Hiervoor spraken ze met Limburgse veteranen. Geïnspireerd door deze gesprekken maken ze hun eigen voorstelling, die op het festival te zien is. Kijk ook op www.limburgfestival.nl .