Music for Freedom: harmonie Crescendo en BigBandBeeg vieren bevrijding

Foto: Harmonie Crescendo Beegden

BEEGDEN – In Beegden is op zaterdag 16 november de muzikale totaalvoorstelling ‘Music for Freedom’ te zien en vooral te horen. Deze uitvoering van Harmonie Crescendo in samenwerking met BigBandBeeg uit Grevenbicht, is onderdeel van het ‘Beegden Bevrijd!’ evenement’ dat in dat weekend plaatsvindt.

Violiste Janne Sars en mezzosopraan Marjolein Heijltjes verlenen als solisten medewerking aan het optreden.

Oorlogsmemoires
De rode draad door het eerste deel van deze avond is het verloop van de oorlogsjaren in Beegden: de bezetting, het dagelijkse leven, de onderduikers en de razzia’s, de invasie in Normandië die zijn schaduw vooruitwerpt, de doorstoot naar Zuid-Nederland, de bevrijding van het dorp en het land en de herdenking van de slachtoffers. De muziek wordt verrijkt met treffende beamerbeelden, terwijl de verhaallijn op een bijzondere manier wordt gebracht in de vorm van historische anekdotes en oorlogsmemoires.

Kaarten
Na een korte pauze wordt het bevrijdingsfeest in stijl voortgezet met een optreden van BigBandBeeg. Deze band laat geregeld van zich horen op festivals en evenementen. Speciaal voor ‘Music for Freedom’ wordt de bigband vocaal ondersteund door Marjolein Heijltjes. Toegangskaarten zijn voor 7,50 euro te koop bij ATEP-Beegden, via www.crescendo-beegden.nl of – zolang de voorraad strekt-  aan de zaal. De voorstelling begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis ’t Leuke tin Beegden. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Cookieinstellingen