‘Dijkververhoging Thorn-Wessem moet beter uitgewerkt worden’

Foto: John Hölsgens

MAASGOUW – Het Waterschap Limburg moet beter duidelijk maken wat de effecten zijn van de dijkversterking Thorn-Wessem op natuur en landschap, zo luidt het advies van de commissie voor de milieueffectrapportage.

Het Waterschap Limburg wil de dijk langs de Maas bij Thorn-Wessem versterken, omdat de huidige dijk niet meer voldoet aan de veiligheidseisen. De keuzes die het waterschap heeft gemaakt ten aanzien van het dijkversterkingsproject, worden volgens de commissie echter niet allemaal goed onderbouwd.

Middengebied
‘Met name voor het middengebied zouden de effecten nog wat beter uitgezocht en uitgewerkt moeten worden’, zei projectleider Pieter Jongejans tegen 1Limburg. In dat gebied kunnen dijkversterking en het verleggen van de Thornerbeek negatief uitpakken. Voor het verleggen van de beek moeten namelijk allerlei bomen en ander groen wijken, maar uit het milieueffectrapport wordt niet duidelijk wat daarvoor terugkomt. De commissie adviseert om de inrichting van het middengebied verder uit te werken en de keuzes beter te onderbouwen, voordat het Limburgs Parlement een besluit moet nemen over de voorkeursoplossing. In de volgende fase van het project wordt het uiteindelijke ontwerp gemaakt en worden de milieueffecten nog gedetailleerder uitgewerkt.

 

Cookieinstellingen