Twintig maanden cel geëist tegen verdachte in kofferbakzaak Heel

Foto: Wikipedia (Thomas Doerfer - CC BY-SA 3.0)

ROERMOND – Het 17-jarige vermiste meisje dat in 2019 werd gevonden in de kofferbak van een bestuurder uit Panheel, werd volgens het Openbaar Ministerie (OM) later vier weken vastgehouden in een vakantiehuisje in Herkenbosch. De man zou haar hebben bedreigd en mishandeld.

Tegen de nu 24-jarige verdachte is maandag in de rechtbank in Roermond twintig maanden celstraf geëist, waarvan vijf voorwaardelijk. Ook wil het OM een contactverbod met het meisje, waarmee de verdachte een relatie had.

Ducttape
De politie hield de verdachte tijdens een controle aan. Vervolgens bleek dat er een meisje in zijn kofferbak lag. Vrijwillig, zo bleek later, omdat ze niet terug wilde naar de gesloten jeugdinstelling waar ze verbleef. Wel bleef de man verdacht van mishandeling en bedreiging van het meisje. Nadat de rechtbank in augustus 2019 had besloten dat de twintiger zijn zaak in vrijheid mocht afwachten, kwam hij haar tegen op de kermis in Heel. Volgens het OM hield hij haar daarna vier weken vast op een camping in Herkenbosch. Ze zou zijn vastgebonden met ducttape en veters, mishandeld en bedreigd.

Machtspositie
De verdachte ontkent. Volgens hem waren de deuren in het chalet niet op slot en zouden anderen haar het vuilnis hebben zien buitenzetten. Dat argument sloeg de officier van justitie gaf aan dat de verdachte een machtspositie had, waardoor zijn vriendin niet eens durfde te vertrekken ‘al stonden de deuren wagenwijd open’. De raadsman van de verdachte vroeg vrijspraak, vanwege een gebrek aan bewijs. Hij had het over een ‘moeizame relatie tussen twee kwetsbare personen’. De uitspraak is over twee weken.

Cookieinstellingen