Olympisch medaillewinnaar Steve Wijler gehuldigd in Ohé en Laak

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

OHÉ EN LAAK – Steve Wijler dinsdag in zijn woonplaats Ohé en Laak gehuldigd. Hij won zilver voor het onderdeel handboogschieten, in het gemengd team tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Tokyo.

Vanwege de coronamaatregelen heeft de huldiging in besloten kring plaatsgevonden.

Afsluiting
Na alle officiële landelijke bijeenkomsten kon Steve deze huldiging in kleine kring met bekenden enorm waarderen. Hij bedankte de gemeente Maasgouw voor de organisatie: ‘Ik vind dit een heel leuke afsluiting van al mijn officiële plichtplegingen in het land. Het was heel gezellig om samen met familieleden, vrienden, buurtgenoten, kennissen van het handboogschieten en een gemeentelijke afvaardiging mijn deelname aan de Olympische Spelen te vieren en op deze wijze af te sluiten.’

Trots
Loco-burgemeester en wethouder Johan Lalieu is trots, want naast het winnen van de zilveren medaille is Steve ook de eerste inwoner van Maasgouw ooit die een olympische medaille heeft gewonnen. ‘In Maasgouw beschikken we ook over een accommodatie voor handboogschieten. En met zo’n geweldig boegbeeld in ons midden zou het fantastisch zijn als meer inwoners geïnspireerd raken om deze mooie sport te gaan beoefenen. Zo stimuleren we jong en oud ook om bezig te zijn met sport. Door jouw deelname aan de Olympische Spelen heeft deze topsport brede aandacht gekregen en we hopen dat je meer medailles gaat winnen de komende jaren. We wensen je daarbij veel succes en kijken uit naar de volgende Olympische Spelen in Parijs in 2024’.

Cookieinstellingen