Ruim half miljoen euro aan steun van provincie voor healthyLIFE project

Foto: Pixabay - ArtCoreStudios (CC0-Public Domain)

MAASGOUW- De provincie Limburg subsidieert met ruim 500.000 euro het programma healthyLIFE, dat een gezonde leefstijl bij volwassenen en senioren met overgewicht of obesitas moet bevorderen.

De bedoeling is dat het leefstijlprogramma dankzij de subsidie wordt doorontwikkeld en meer gemeentes het programma gaan afnemen. Maasgouw is, naast Roermond, Roerdalen, Sittard-Geleen en Stein, een gemeente waar HealthyLIFE al succesvol is geïmplementeerd.

Achterliggende problematiek
De vijf gemeentes worden daarbij ondersteund vanuit Stichting Ecsplore en Meditta. De ambitie is om healthyLIFE in 2023 in circa 60 procent van de Limburgse gemeenten te verwezenlijken. Hiervoor zal ook de samenwerking worden aangegaan met andere (zorg)partners. De deelnemers krijgen een beweegprogramma aangeboden en worden geholpen om aansluiting te vinden bij een bestaand beweegaanbod. Er wordt niet alleen gekeken naar de gezondheid, maar ook naar eventuele achterliggende problematieken. Mochten die meespelen, dan wordt er binnen een gemeente de verbinding gezocht met het sociale domein. In een volgende fase zal de verbinding worden gelegd tussen gezondheid en eenzaamheid. Meer informatie over het programma is hier te vinden.

Cookieinstellingen