Laffe scootmobieldieven laten man (79) in Linne aan zijn lot over

Foto: Wikipedia - CC BY-SA 3.0 de

LINNE – Een afschuwelijk incident afgelopen vrijdag houdt de gemoederen in Linne stevig bezig. Twee nog onbekende mannen beroofden een oude man van zijn scootmobiel.

De politie noemt het een bizarre diefstal. Het incident vond plaats op de Grote Bergerweg in Linne tussen 14.30 uur en 14.45 uur.

Verweer
De oudere man reed vanuit Montfort naar Linne. Er stopte een witte bus naast hem. De bijrijder stapte uit trok de man van zijn scootmobiel. Toen hij zich probeerde te verweren kreeg hij er nog een duw bij. De bestuurder stapte vervolgens zelfs uit om zijn handlanger te helpen bij de roof. Samen laadden ze de scootmobiel in het busje. Het 79-jarige slachtoffer, afhankelijk is van zijn vervoermiddel, bleef hevig ontdaan achter op straat. Gelukkig raakt hij niet gewond. Het busje had een witte kentekenplaat, en is dus mogelijk Belgisch, Duits of Pools.

Signalement
Het signalement van de verdachten is als volgt:

  • De bijrijder van de witte bus is een blanke man, 35 tot 40 jaar oud, met een fors postuur. Hij draagt een donker mondkapje, een rode pet met witte klep en een spijkerbroek. Hij heeft een litteken op zijn rechterhand.
  • De bestuurder van de bus is eveneens een blanke man van 35 tot 40 jaar oud, met een normaal postuur. Hij droeg een pet met een glimmende klep. De witte bus van de verdachten heeft geen opschrift of logo.

De politie roept getuigen van deze laffe diefstal of mensen die de verdachten aan de hand van het signalement herkennen op om zich te melden bij de politie via 09008844 (registratienummer 2021127245).

Cookieinstellingen