Zomerlezing door auteur Reggie Baay bij Bibliocenter Weert

19 jun 2023, 12:10 Nieuws
auteursfoto reggie baay 22 23
MAASGOUW – Bibliocenter Weert heeft schrijver Reggie Baay uitgenodigd, ter gelegenheid van de herdenking van de slavernij en de viering van de vrijheid.
De auteur is in 1955 geboren in Leiden. Hij schrijft zowel romans als non-fictie en toneel. Zijn werk heeft voornamelijk betrekking op het veelal verborgen, koloniale verleden in Nederlands-Indië en de impact daarvan op de generaties van vandaag.
Slavernij en slavenhandel
In 2021 verscheen Het lied van de goden
, zijn meest recente roman. Dit op feiten gebaseerde verhaal vertelt het aangrijpende verhaal van Flora van Makassar. In de achttiende eeuw werd zij als jong meisje in Oost-Indië ontvoerd en als slaaf meegenomen naar de Republiek door een VOC-koopman. Het boek werpt niet alleen een nieuw licht op de nog relatief onbekende slavernij en slavenhandel in het oosten. Maar laat de lezers ook kennismaken met dit aspect van de Nederlandse historie.
Vertelstijl
In zijn lezing zal Reggie Baay spreken over én voorlezen uit eigen werk. Met zijn vertelstijl weet hij het publiek te betoveren en op een reis door de geschiedenis mee te nemen. De avond zal plaatsvinden op woensdag 5 juli 2023
bij Bibliocenter, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. En duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten bedragen 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via deze link .