Word voorleesvrijwilliger en help een gezin in Maasgouw

07 apr 2023, 17:00 Nieuws
pexels voorleesvrijwilliger gezin bibliocenter
MAASGOUWBibliocenter is begonnen met een speciaal project en zoekt voorleesvrijwilligers voor gezinnen in de gemeente Maasgouw.
Want zij kan niet zonder haar enthousiaste vrijwilligers, die niets liever doen dan anderen op weg helpen.
De voorleesvrijwilliger gaat twintig weken, op een vaste middag of avond, langs bij een gezin in de buurt. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd. Helaas hebben zij zelf moeite om hun kinderen in de taalvaardigheden te stimuleren. De vrijwilliger gaat het kind of de kinderen voorlezen, maar kijkt daarbij ook naar andere manieren om thuis met taal bezig te zijn. De vrijwilliger coacht de ouders en streeft ernaar het gezin blijvend te inspireren en aan te moedigen in de taalontwikkeling. Uiteraard ondersteunt Bibliocenter de vrijwilligers hierin met training en begeleiding.
Het project ‘Voorlezen Thuis’ stelt ouders in staat om de taalvaardigheden van hun kinderen te stimuleren op hun eigen manier. Het vergroot het leesplezier van kinderen en geeft ouders handvatten om (voor)lezen een blijvende plek te geven in het gezin. Heb je interesse en wil je mensen helpen? Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met Gaby Hellenbrand, [email protected] .