Wethouder Carla Peters tevreden met twee nieuwe nautische vakopleidingen

03 mei 2023, 19:32 Nieuws
binnenvaartschip
MAASGOUW - In september gaan twee nieuwe nautische opleidingen van start: Technicus Engineering Maritiem (BOL) en Matroos Binnenvaart (BBL).
Beide opleidingen zijn geïnitieerd door Maritiem Maasgouw. Dit is een samenwerking tussen enkele nautische ondernemers uit Maasgouw, Keyport en de gemeente. Hiermee wil dit scheepvaartcluster de vraag naar goed opgeleid, specialistisch personeel opvangen.
Pijler
De scheepvaartindustrie is één van de belangrijke economische pijlers in Maasgouw. Ongeveer vijftig bedrijven zijn actief in de scheepsbouw of in het scheepsonderhoud. Maar ook de binnenvaart zelf speelt hierbij een essentiële rol. Al die ondernemers zijn op zoek naar gekwalificeerd personeel. De ontwikkeling van een eigen scholingsaanbod is één van de acties, waarmee Maritiem Maasgouw de scheepvaartindustrie toekomstbestendig wil houden.
Specifiek
Wethouder Carla Peters is bijzonder tevreden met de komst van de nieuwe vakopleidingen. ‘Met de nautische industrie heeft zich in Maasgouw een unieke bedrijfstak ontwikkeld. Het werken in deze sector is een vak apart en vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Dus is er ook een gespecialiseerde vakopleiding nodig, die tegemoetkomt aan dat wat onze bedrijven nodig hebben. Door de unieke samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en lokale ondernemers, kunnen studenten nu die kennis opdoen en direct in de praktijk toepassen bij onze eigen bedrijven’, aldus wethouder Peters.
Opleidingen
Meer informatie over de opleiding Technicus Engineering Maritiem van het Vista College vindt u hier . En klik op deze link voor de opleiding Matroos Binnenvaart van het Scheepvaart en Transport College (STC).