Waterschap Limburg geeft gastlessen in de Week van Ons Water

31 aug 2023, 17:32 Nieuws
beaver jj 2
MAASGOUW - Limburg">Waterschap Limburg verzorgt weer gastlessen om het waterbewustzijn onder kinderen in Limburg te vergroten. Deze lessen vinden ook dit jaar plaats in de Week van Ons Water, van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober.
Je kunt kiezen uit het volgende lesaanbod:
Samen met het educatieve tijdschrift ‘Wild van Freek’ van de enige, echte Freek Vonk, is een gave les ‘Wild van Bevers’ ontwikkeld. Leerlingen uit groep 5 en 6 leren op een interactieve manier over het grootste knaagdier van Europa. Maar deze diersoort woont ook in de Limburgse wateren. De basisschoolkinderen ontdekken hoe het werk van de bever lijkt op dat van het waterschap. En gaan zelf aan de slag met het bouwen van een dam.
Waterschapper
Voor de leerlingen uit groep 7 en 8 is er de gastles ‘Veilige Dijken, Droge Voeten’. Een echte ‘waterschapper’ vertelt meer over de kerntaken van het waterschap. De kinderen ontdekken niet alleen waarom dijken zo belangrijk zijn. Maar ook hoe water schoon gehouden wordt en wat er bij veel regen gebeurt. Als afsluiting van deze les is er een leuk WL-kwartetspel, voor zowel de leerlingen als de docenten.
Wil je meer weten hoe je een gastles kunt aanvragen voor jouw klas of voor de klas van jouw kind? Of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of kijk op de webpagina van Waterschap Limburg .