Vogelwandeling in natuurgebied De Koningssteen in Thorn

29 jan , 14:22 Nieuws
watervogel ivn weert eo
THORN - Natuurgebied De Koningssteen behoort tot een van de oudste natuurontwikkelingsprojecten. Het gebied ligt net buiten Thorn langs de Grensmaas, die daar de natuurlijke grens vormt met België.
Zowel Gallowayrunderen van Natuurmonumenten als Konikpaarden van het Belgisch Limburgs Landschap grazen in het natuurgebied De Koningssteen.
Wintergasten
Deze grote grazers zorgen ervoor, dat hardhoutooibos, doornstruwelen en kruidenrijke graslanden zich naast elkaar ontwikkelen. Je treft hier niet alleen de keep, de putter en vele watervogels aan. Maar ook overwinteren er wintergasten, zoals bijvoorbeeld de koperwiek en de kramsvogel.
Praktische informatie
Deze vogelexcursie voor natuur- en vogelliefhebbers, van jong tot oud, vindt plaats op 11 februari 2024 . Neem een verrekijker of telescoop mee. Goed schoeisel is aan te raden. Deelname is gratis en aanmelden is niet verplicht. Vertrek is om 8.00 uur vanuit Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. De wandeling zelf start om 8.30 uur bij de parkeerplaats Koningssteen, aan de Grootheggerlaan in Thorn. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina en de webpagina van IVN-Weert e.o.