Virginia uit Italië zoekt een warm thuis bij een gastgezin in Limburg

08 apr 2023, 14:28 Nieuws
foto virginia 1
MAASGOUW – Vanaf eind augustus 2023 komen tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld weer naar Nederland. Ook voor Virginia uit Italië gaat met deze moedige stap op weg naar volwassenheid een lang gekoesterde droom in vervulling.
Daarom zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin in Limburg, dat haar een warm thuis kan bieden tot januari 2024.
Cultuur
Virginia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland. Dit programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur, door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt.
Zingen
De 17-jarige Virginia geniet van de kleine dingen in het leven, zoals wandelen in de natuur, dieren aaien of gewoon boodschappen doen. Ze is creatief, sociaal, empathisch en verantwoordelijk. Het liefste doet zij zingen. Ze heeft zelfs een paar concerten gegeven. Ook vindt zij skaten, lezen, tekenen, dansen, paardrijden, koken en bakken leuk om te doen. Ze kijkt er enorm naar uit om bij een Nederlands gezin te komen wonen. ‘Ik kan niet wachten om mijn gastgezin te ontmoeten en ik heb nu al zoveel vragen voor hen, zoals wat zij zelf het allerleukste vinden aan Nederland.’ Leer Virginia beter kennen en bekijk hier haar profiel.
Interculturele ervaring
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen die enthousiast is en openstaat voor een interculturele ervaring kan een warm thuis bieden aan de scholier. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier én gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.
Nieuwsgierig naar Virginia, de andere buitenlandse scholieren of het High School Holland programma? Neem dan voor meer informatie contact op met het High School Holland team via [email protected] , bel gerust naar 085-222.48.10 of bezoek de webpagina .