Vier De Nationale Voorleesdagen bij Bibliocenter

12 jan , 16:18 Nieuws
voorlezen grootouders oma pexels mikhail nilov 8307815
MAASGOUW – Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 31 januari 2024 vinden weer De Nationale Voorleesdagen plaats. Natuurlijk herinner jij je nog het boek waaruit je als kind werd voorgelezen. Zo’n voorleesmoment blijft je jouw hele leven bij.
Creëer daarom nu een voorleesmoment met je kind of kleinkind.
Nieuwe werelden
Tenslotte is voorlezen leuk én zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Door voor te lezen leert een kind nieuwe woorden en ontdekt het nieuwe werelden en culturen. Voorlezen vergroot niet alleen de wereld van een kind, maar zorgt ook voor herkenning in personages. Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de Bibliotheek, want er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou en je kind of kleinkind past. Vraag gerust een van de biebmedewerkers om hulp.


Voorleesmomentje
Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliocenter een aantal voorleesmomenten. Daarbij staat de Prentenboeken Top 10 centraal. Een deskundig comité heeft de tien leukste voorleesboeken gekozen en één titel daarvan verkozen tot Prentenboek van het Jaar . Doe daarom mee aan een gezellig voorleesmomentje rondom het boek 'Help! Een verrassing!' . Gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024, is dit prentenboekdebuut van Miriam Bos een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek. Het is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin 'jezelf mogen zijn' op een subtiele manier centraal staat. De activiteit is voor kinderen van 3 tot 5 jaar en hun (groot)ouders. Het programma blijft natuurlijk een verrassing!
Meedoen kan op:
  • 24 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 bij Bibliocenter Weert;
  • 24 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 bij Bibliocenter Nederweert;
  • 31 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 uur bij Bibliocenter Heel;
  • 31 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 uur bij Bibliocenter Heythuysen;
  • Ook Voorleespret met Peuters op 31 januari 2024, van 9.15 tot 10.30 uur, staat bij Bibliocenter Heythuysen in het teken van De Nationale Voorleesdagen .
Meer weten en inschrijven voor de activiteiten? Ga naar www.bibliocenter.nl/voorleesdagen .
Gratis bibliotheekabonnement
Wist je dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen naar de Bibliotheek en ontvang het gratis abonnement. Dan kun je meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en naar huis meenemen.