Vertoef in kerstsfeer tijdens Kerstmarkt in Thorn

20 nov 2023, 14:31 Nieuws
image 18 2 kerstmarkt thorn wp 1
THORN – De prachtige, historische kern van Thorn verkeert tijdens de Kerstmarkt op zondag 10 december volledig in kerstsfeer.
In de laatste zevenentwintig jaar is de Kerstmarkt in Thorn uitgegroeid tot de grootste en sfeervolste van Midden-Limburg.
Sfeerbeeld
Bij de circa zeventig stands kunnen bezoekers kiezen uit een uitgebreid assortiment. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kerstdecoraties, handgemaakte sieraden, antiek, luxe kerstcadeaus, keramiek en tuindecoraties. Maar er is natuurlijk nog veel meer. De Koninklijke Harmonie van Thorn zorgt voor versgebakken wafels en oliebollen en in de straten zingt het koor Equal Voices
uit Nederweert. Zij nemen u met sfeervolle muziek mee terug in de tijd van Dickens en Scrooge. En zoals elk jaar rijdt er weer een paardentram met prachtige paarden ervoor, wat dit sfeerbeeld nog meer versterkt.
Kerstman
Van 12.30 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers vrij binnenlopen in de Abdijkerk en genieten van de Abdijconcertino’s, een gevarieerde reeks ensembles. Deze miniconcerten zijn al jarenlang een vast en zeer succesvol onderdeel van de Kerstmarkt in Thorn. Maar dat dit jaar diverse ensembles in de ridderzaal van de kasteelhoeve zullen optreden, is helemaal nieuw. Voor de kinderen valt er ook van alles te beleven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op De Grote Hegge de Kerstman persoonlijk ontmoeten en begroeten.
Tip
Neemt contant geld mee. Bij zowel de entree als de meeste stands is het namelijk niet mogelijk te pinnen. De entreekosten bedragen 3,50 euro, per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.