Verkiezingsavond live te volgen op omroep ML5

16 mrt 2022, 12:53 Nieuws
camera operator g1d6c58583 1280
MAASGOUW - Woensdag zendt regionale omroep ML5 de uitslagenavond vanaf 21.30uur live uit op televisie.
Gastheer Sander Kleikers neemt u tijdens de uitzending, samen met drie tafelgasten mee door de uitslagen van Maasgouw, Leudal en Roermond.
De NOS doet vanaf 20.30 uur verslag van de verkiezingsavond. Rob Trip en Simone Weimans verzorgen de presentatie. Vanaf 21.00 komt Malou Petter met exitpolls van Ipsos uit de gemeenten Sittard-Geleen, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Zwolle, Veendam en Nieuwegein. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen in die gemeenten.
Vanaf 21.30 uur is op RTL4 een gezamenlijk programma van Jinek en RTL Nieuws te zien. Ook daar staan verslaggevers bij de winnaars en de verliezers op bijeenkomsten van politieke partijen en worden de polls en uitslagen gepresenteerd. Eva Jinek praat aan tafel met politiek verslaggever Fons Lambie en met een aantal prominente oud-politici.
Op woensdagavond worden de voorlopige uitslagen bekendgemaakt. Op maandag 21 maart volgen om 10.00 uur de definitieve uitslagen. Die worden bekendgemaakt door het centraal stembureau in de gemeentes.