Uitbreiding VVV-gidsenteams Roermond en Stevensweert

15 mei , 12:55 Nieuws
nieuwe hart van limburg vvv gidsen roermond 1
ROERMOND/STEVENSWEERT - Op dinsdag 14 mei zijn negen nieuwe Hart van Limburg VVV-gidsen in Roermond geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Statenzaal van het Stadhuis. In aanwezigheid van genodigden, namen zij hun plek in als de nieuwe gezichten voor de rondleidingen in deze prachtige stad.
Burgemeester Hoogtanders overhandigde de VVV-badges aan de gidsen. Giel Polman, directeur van Limburg Marketing - Hart van Limburg, trad op als gastheer. Tijdens de speeches werd de waarde van toerisme voor de regio en de rol van de gidsen als ambassadeurs van de stad nog eens benadrukt.
Leefde veur de Sjtad
De gidsen hebben een intensieve, eenjarige cursus afgerond, die in maart 2023 is gestart. Hun toewijding, passie en leefde veur de Sjtad
werd beloond met deze officiële erkenning. Door hun toetreding tot het team stijgt het aantal VVV-gidsen in Roermond tot tweeëndertig in totaal. Ze zijn nu inzetbaar voor maar liefst vijf talen.
Bekwaamheid
Ook in Stevensweert komen twee nieuwe VVV-gidsen erbij. Zij worden op donderdag 16 mei geïnstalleerd, in het bijzijn van collega-gidsen en het bestuur van het Streekmuseum Ohé en Laak. Beiden legden een proef van bekwaamheid af voor de cursusleiders Piet Vinken en Hans Richter.
Een stadswandeling onder leiding van een VVV-gids vormt een unieke kans voor bezoekers om de rijke geschiedenis, de bruisende cultuur en de verborgen pareltjes te ontdekken. En zo de stad Roermond en het vestingstadje Stevensweert beter te leren kennen. De nieuwe gidsen zijn klaar om vol trots de rol van Hart van Limburg ambassadeur te vervullen.
*Op de foto van links naar rechts: Myriam Verlinden, Roel Hekking, Peter Hendriks, Paul Damgrave, Miranda Linders, Wiel Horstermans, Nienke Homan, Bert Kaufmann, Marie-Josee van het Erve