Toertocht per rolstoel en scootmobiel in en rondom Maasgouw

18 mei 2023, 13:57 Nieuws
scootertocht gehandicapten foto 2023
MAASGOUW - Op zaterdag 3 juni vindt in Maasgouw en omgeving de eerste toertocht plaats voor de gebruikers van scootmobielen en elektrische rolstoelen.
De Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) organiseert deze tocht al voor de achttiende keer.
scootertocht gehandicapten poster 2023
Rondrit
Tijdens de rondrit krijgen de deelnemers ruim de tijd met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Ze rijden ongeveer twintig kilometer en stoppen halverwege voor koffie en vlaai. Er zijn deskundigen aanwezig die de toerrijders wegwijs kunnen maken in bijvoorbeeld het aanvragen van voorzieningen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Alle medewerkers bestaan uit vrijwilligers, met inbegrip van de politie, de EHBO, begeleiders en mensen van de thuiszorg. Bovendien rijdt er altijd een rolstoelbus mee om degenen met pech veilig naar huis te brengen.
Aanmelden
De tocht begint om 13.30 uur vanaf het Kerkplein in Maasbracht en duurt tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Als u mee wilt doen, dan kunt u zich aanmelden per email [email protected]
of bellen naar 0475-46.17.24 of 0475-46.32.84. Deelnemers worden verzocht ervoor te zorgen, dat de accu van hun scootmobiel of rolstoel opgeladen is.