'Nieuw parkeerterrein Fun Beach mogelijk gereed voor toeristisch seizoen 2024'

10 mrt 2023, 10:03 Nieuws
parkeren fun beach
PANHEEL – De afgelopen jaren is Fun Beach in Panheel uitgegroeid tot één van de grote recreatieve attracties in Maasgouw.
Jaarlijks trekt het recreatiepark veel bezoekers uit de regio. Op drukke dagen zorgt dit in de omgeving niet alleen voor parkeeroverlast, maar soms ook voor onveilige verkeerssituaties.
Om de problemen voor de omwonenden zo snel mogelijk op te lossen, besloot de gemeenteraad in 2021 om een extra parkeerplaats aan te leggen. Hiervoor werd in 2022 een bestemmingsplan vastgesteld. Tegen dit plan werd echter een beroep bij de Raad van State ingesteld, zodat de aanleg van deze parkeerruimte niet direct kon starten. Door toenemende wachttijden, is dat beroep nog niet behandeld.
Parkeerplaats
De gemeente heeft nu besloten hier niet langer op te wachten. Wethouder Sjors Blomen (Lokaal Belang): ‘Als we nu starten met de voorbereidende werkzaamheden kunnen we het parkeerterrein gereed hebben voor het toeristisch seizoen van 2024. Daarmee maken we een einde aan de parkeer- en verkeersoverlast die omwonenden van Fun Beach al jaren ervaren. De kans dat het ingestelde beroep gegrond wordt verklaard is overigens heel klein. Wij vinden het daardoor verantwoord om de uitspraak van de Raad van State niet af te wachten.’