Nationale Duurzame Huizen Route organiseert open dagen

13 sep 2023, 15:14 Nieuws
duurzame huizen route 4
MAASGOUW - Inwoners die ervaring hebben met isolatie, HR++-glas, ledlampen, warmtepompen of zonnepanelen kunnen anderen helpen met hun tips en verhalen. Op zaterdag 28 oktober en 4 november kunnen huiseigenaren hun huis openstellen voor bezoekers. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen zij laten zien hoe duurzame maatregelen in de praktijk werken.
Voor mensen die aan de slag willen met hun huis, is het heel waardevol om duurzame maatregelen in de praktijk te zien. Doordat bewoners vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen en hoe zij de verduurzaming hebben ervaren, kunnen bezoekers een weloverwogen keuze maken voor hun eigen huis.
Open dagen
De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform, waar mensen verhalen kunnen lezen en inspiratie opdoen. Het is voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Al meer dan 2.100 duurzame huiseigenaren delen hierop hun verhaal. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, honderdveertig gemeenten en zes provincies ondersteunen dit initiatief. Zo moedigt ook gemeente Maasgouw haar inwoners aan om hun duurzame voorbeelden te delen tijdens de open dagen. Wie duurzame stappen heeft gezet en het leuk vindt, kan zijn of haar huis hiervoor aanmelden op www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden . Bezoekers kunnen zich hier voor een bezoek inschrijven .