Mogelijkheden om terrassen in Maasgouw te vergroten

22 mei 2020, 16:58 Nieuws
chair 3744950 1920
MAASGOUW - Vanaf 1 juni mogen onder strikte voorwaarden de terassen weer open, als de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte anderhalve meter afstand tussen mensen veel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Maasgouw waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen.
Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen.
Gedoogbeschikking
Horecaondernemers kunnen een aanvraag voor een tijdelijke uitbreiding van het terras bij de gemeente indienen. De gemeente bekijkt vervolgens per situatie wat de mogelijkheden zijn. Ook wordt de aanvraag beoordeeld langs de landelijke richtlijnen en het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Is een groter terras mogelijk, dan krijgt de ondernemer voor dit deel van het terras een tijdelijke gedoogbeschikking.
Voorrang
Als het college instemt met het voorstel voor de verruiming van de terrassen, dan is met ingang van 27 mei op de gemeentelijke website het aanvraagformulier voor verruiming van terrassen te downloaden. Na beoordeling van de aanvraag wordt de gedoogbeschikking zo snel mogelijk afgegeven. Aanvragen hiertoe worden met voorrang afgehandeld.