Manga Meet-Up: ontdek de magie van manga en anime

19 dec 2023, 17:51 Nieuws
illustratie marlon teunissen dreamchaserart 1
MAASGOUW - Vanaf januari nodigt Bibliocenter Weert manga- en animeliefhebbers uit voor de maandelijkse Manga Meet-Up. Een avond vol creativiteit en ontmoeting, voor iedereen van tien tot honderd jaar. Of je nu een ervaren manga- of animeliefhebber bent. Of net begint aan een ontdekkingsreis in de betoverende mangawereld.
Kom naar deze speciale Manga Meet-Up als je van manga en anime houdt. Je krijgt dan niet alleen de kans om verhalen te lezen en je tekenvaardigheden te verbeteren. Maar ook om vrienden te maken en je passie te delen.
Tekenaars
De Manga Meet-Up is een initiatief van twee getalenteerde mangastriptekenaars uit Weert: Marlon Teunissen (bekend als Dreamchaserart) én Kimberly Legito Geelen (bekend als Kimmicomics). Elke tweede maandag van de maand organiseren zij een gezellige avond in de bibliotheek. Zelf zullen zij ook aanwezig zijn, hun ervaringen delen én tips geven over het tekenen van manga.
Unieke tekenstijl
Manga ofwel de fascinerende wereld van de Japanse stripverhalen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Daarbij staat met name de bekende tekenstijl van de mangapersonages centraal. Ze zijn te herkennen aan de grote ogen, de puntige haren én vaak hebben ze iets schattigs, zoals bijvoorbeeld Pokémon. Deze bijzondere tekenstijl sleept je als lezer mee in een andere wereld. De stripverhalen staan bekend om hun diepgaande verhaallijnen, diversiteit, boeiende personages en unieke tekenstijlen en spreken wereldwijd miljoenen lezers aan.
Doe mee
Daarom heeft Bibliocenter Weert gloednieuwe mangaboeken aan haar collectie toegevoegd. Kimberly en Marlon zijn nauw betrokken bij de selectie van zowel klassiekers als minder bekende pareltjes. Maar ook jij mag suggesties doen voor titels, die je graag in de collectie wilt zien. De Manga Meet-Up vindt plaats bij Bibliocenter, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert, van 19.00 uur tot 21.00 uur. Deelnemen is gratis. Meld je wel even van tevoren aan. Bekijk de agenda op www.bibliocenter.nl/manga .