Mager jaar voor stichting Breerdeerkes

19 dec 2021, 15:20 Nieuws
img 0011
MAASBRACHT - Ook bij Stichting Breerdeerkes werd gedacht, of op z'n minst gehoopt, dat tegen het einde van het jaar 2021 het leven wel weer normaal zou gaan verlopen. Helaas heeft de werkelijkheid van het coronavirus ons opnieuw achterhaald.
Ook voor deze stichting was het een mager jaar. Een deel van de vrijwilligersbijeenkomsten en de open dag met de geplande 20-jarige jubileumviering konden helaas geen doorgang kunnen vinden. Een feestelijke jubileumbijeenkomst met de vrijwilligers was er nog net, vorige maand.
Klussen
Gelukkig werden in het dierparkje een aantal belangrijke klussen geklaard. Met de dieren ging het dit jaar niet altijd even voorspoedig. In de zomerperiode ging veel aandacht uit naar het bestrijden van ongedierte, zoals bloedluis en vogelmijt in de onderkomens van de dieren. Één van de kalkoenen werd aangetroffen met zuurverbrandingswonden.
Ruggengraat
De activiteiten van de stichting zijn niet mogelijk zonder de inzet van de vrijwilligers en ondersteuning van anderen. 'Het bestuur bedankt dan ook graag de gemeente Maasgouw, ondernemers en particulieren die het park in 2021 weer een goed hart hebben toegedragen in de vorm van voer, donaties, materiële giften of diensten' zo laat het bestuur weten. 'Deze ondersteuning is voor ons mede de ruggengraat van ons bestaan. Wij wensen hen, de inwoners van Maasgouw en overige belangstellenden, prettige feestdagen en een goed nieuwjaar toe.'
Voor de vuurwerkliefhebbers in Maasbracht had het bestuur ook nog een boodschap. 'We vragen hen ook dit jaar om hun medewerking door zich rond het dierparkje in te houden met het afsteken hiervan, om de dieren niet onnodig vuurwerkstress te bezorgen.' Ziet u onregelmatigheden in het park, overdag of ‘s nachts, dan kunnen deze gemeld worden via het meldnummer van de Stichting (06-38.12.51.41) of bij de politie (0900-8844).