Maatwerk voor aanpak problemen op vakantieparken

21 dec 2018, 10:24 Nieuws
camping 1622188 1920
MAASGOUW - De gemeente Maasgouw heeft een nieuw plan van aanpak de voor problemen op drie vakantieparken. Het gaat om Heelderpeel in Heel, Boschmolenplas in Panheel en Porta Isola in Stevenweert.
De gemeente gaat, met steun van de provincie, de illegale praktijken in de parken aanpakken.
Zo werden volgens wethouder Johan Lalieu (Lokaal Belang) de afgelopen weken op Heelderpeel twee hennepplantages opgerold. 'Intern moeten we ons op een andere manier organiseren. Het uitgangspunt is eigenaren te helpen om het park weer toeristisch te maken. Nu gebeuren er te veel zaken die we niet willen als gemeente' zo verklaarde Lalieu tegenover Dagblad De Limburger.
Investering
De diverse criminele activiteiten, maar ook de permanente bewoning van vakantiehuisjes vormen een probleem. Handhaving alleen blijkt niet te werken. De nieuwe regierol van de gemeente, met eventueel een financiële investering, zou dat naar verwachting wel doen. De gemeente heeft een startnotitie opgesteld, die gebaseerd is op een provinciale analyse. De provincie liet in 2017 enkele vakantieparken door een vitaliteitsmanager onderzoeken. Deze kwam ook met mogelijke oplossingen. De inzet van zo'n vitaliteitsmanager bleek, in combinatie met maatwerkaanpak per park, aan te slaan. De gemeente Maasgouw droeg eerder Boschmolenplas al op om deel te nemen in het pilotproject.