Maasbrachtse ondernemers delen hun zorgen over lockdown met Kamerlid Regterschot

07 feb 2021, 14:31 Nieuws
145511229 3578451338934018 869786434690335734 o
MAASBRACHT - Een afvaardiging van winkeliers uit Maasbracht sprak onlangs met Tweede Kamerlid Kelly Regterschot (VVD). Onderwerp van dit gesprek waren de zorgen van ondernemers over de duur van de lockdown en de impact die deze lockdown heeft op hun onderneming.
Het gesprek werd geïnitieerd door wethouder Carla Peters, die over dit onderwerp werd benaderd door de bezorgde ondernemers.
'Niet-essentieel'
Regterschot ging in gesprek met Peter Schols van Schols Schoenmode en Monique Stal-Valkenburg en Nancy Snel van Kledingwinkel Outfit & Zo. De winkeliers hadden een duidelijke boodschap voor het Kamerlid: 'Geef ons perspectief; een stip op de horizon waar we ons op mogen richten om weer open te mogen gaan. We moeten keuzes kunnen maken die financiële gevolgen hebben.' De ondernemers vroegen ook om aandacht voor de sluiting van niet-essentiële winkels: 'We gunnen alle winkeliers omzet, niet alleen de essentiële winkels. We willen net als anderen weer kunnen ondernemen, minimaal zoals in de eerste lockdown. We zorgden voor duidelijke instructies voor onze klanten, hielden ons aan de aantallen en aan de veiligheidsinstructies. Nu mag er zelfs geen pakketje meer worden afgehaald aan de deur', aldus de Maasgouwse ondernemers.
Naast de roep om perspectief vroegen de ondernemers ook aandacht voor het extra investeringsprogramma voor ondernemers van de Rijksoverheid. Niet alle ondernemers kunnen hier gebruik van maken, vanwege de gestelde voorwaarden. Voor die ondernemers zouden er maatwerkoplossingen mogelijk moeten zijn. Met die duidelijke boodschappen keerde Regterschot terug naar Den Haag. Om aanvullende mogelijkheden voor ondernemers te bespreken, gaan wethouder Peters en Kamerlid Regterschot ook in gesprek met de provincie Limburg.