Lezing: ‘De ontwikkeling van de Mens: van oorsprong tot toekomst’

07 mei 2023, 13:40 Nieuws
mens evolution jplenio pixabay
MAASGOUW - Op woensdag 24 mei vertelt Jan Dubelaar over de ontwikkeling van de mens: vanaf het ontstaan zes miljoen jaar geleden tot aan de mens over tien jaar.
In deze epische reis door de evolutie">menselijke evolutie bespreekt hij de allesbepalende rol van voeding en honger, zowel in het verleden als in de nabije toekomst.
Evolutie en revolutie
Ontdek hoe het ontstaan van de mens zowel genetisch als evolutionair bepaald is. Dubelaar vertelt over de rol van voeding én de invloed van commercie en het duivelstrio
op onze gezondheid: suiker, zout en vet. Hij gaat hierbij in op de vraag: 'Is permanent afvallen wel zo gezond? Op deze avond bespreekt hij vijf grote revoluties. Deze hebben ons dagelijks leven voorgoed zo veranderd, dat wij in de toekomst hier steeds meer mee te maken krijgen. Ook heeft hij het over kunstmatige intelligentie, die al op het niveau van bewustzijn is. Het is dan ook hoogstwaarschijnlijk dat iedereen binnen vier jaar een eigen robot in huis heeft.
De vierenzeventigjarige Jan Dubelaar was vijfendertig jaar huisarts en huisartsenopleider in Belfeld. Vanuit zijn passie voor het neolithicum en voeding is deze lezing ontstaan. Hij zegt hierover: ‘Honger, voedsel en de dodelijke selectie op vaardigheden deden de Homo sapiens ontstaan. Vijf van de zes mensensoorten zijn namelijk uitgestorven tijdens klimaatverandering.’
Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis en toekomst van de mens? De lezing wordt gehouden in Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten bedragen vijf euro voor leden en tien euro voor niet-leden. Aanmelden kan via deze link .