Ivo van de Wijdeven vertelt over zijn nieuwste boek: De Macht van het Verleden

28 sep 2023, 17:39 Nieuws
ivo vd wijdeven02 small 1
MAASGOUW – Op 11 oktober is historicus en analist Ivo van de Wijdeven te gast bij Bibliocenter Weert. In het kader van de Maand van de Geschiedenis , zal hij daar een lezing houden. Deze staat in het teken van “De Macht van het Verleden: Geschiedenis als politiek wapen”.
Als voormalig adviseur van de minister-president, heeft hij met zijn verhalen en analyses de aandacht getrokken van diverse media. Zoals bijvoorbeeld RTL Nieuws, VPRO OVT, NRC, De Correspondent, Historisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator.


Nominatie
Momenteel behoort zijn nieuwste boek De Macht van het Verleden
tot de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2023. Hierin biedt Ivo van de Wijdeven een inkijk in het brein van potentaten. Hij onthult hoe politieke leiders als Vladimir Poetin en Xi Jinping de geschiedenis als politiek wapen gebruiken. Daarnaast zal hij uitleggen hoe machthebbers geschiedenis wereldwijd inzetten om hun positie te versterken én hun beleid te rechtvaardigen. De situatie in de Oekraïne is daarvoor een actueel voorbeeld. Dit fenomeen komt zelfs voor in West-Europa, waaronder Nederland.
In gesprek
Tijdens de avond zal Van de Wijdeven graag met het publiek in gesprek gaan en vragen beantwoorden. Bovendien bestaat de mogelijkheid om zijn boek te kopen en door hem te laten signeren. Deze activiteit vindt plaats bij Bibliocenter, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten bedragen 7,50 euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via deze link .