IVN Roermond en omstreken organiseert lezing over klimaatverandering

09 nov 2023, 16:37 Nieuws
ivn klimaatverandering fenny gaastra 2
MAASGOUW – Het Instituut voor Natuureducatie (IVN), afdeling Roermond en omstreken, organiseert op woensdag, 22 november 2023, de lezing ‘Warming-up voor klimaatverandering’.
Tijdens de lezing worden de oorzaken en de ernst daarvan besproken, zonder daarbij te diep of te specialistisch op de materie in te gaan.
Extreem
‘Steeds meer mensen beseffen, dat we met een klimaatverandering te maken hebben. Want geregeld worden wij geconfronteerd met steeds extremer weer. Zoals zeer hete, lange zomers, maar ook plaatselijke, langdurige hoosbuien, die overstromingen en enorme schade tot gevolg hebben’, aldus inleider Peter Schouten. ‘Iedereen vraagt zich af, wat dit precies betekent en wat de ernst van klimaatverandering is? Welke gevolgen heeft deze voor ons? Wat staat ons mogelijk te wachten én wat kunnen wij daartegen doen om ons te beschermen?’
Deelname
De lezing vindt plaats in De Groene Transformator, aan de Bredeweg 10 in Roermond en begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet verplicht. Iedereen die belangstelling heeft, kan hieraan deelnemen. De deelname voor IVN-leden en kinderen is gratis. De kosten voor niet-leden bedragen 3,00 euro. Meer informatie is te vinden op de webpagina van www.ivn.nl .