IVN Roermond e.o.: Fietstocht langs beken in Midden-Limburg

01 jun , 15:38 Nieuws
20240622 de vlootbeek in de weerd bij linne via ivn 1
LINNE - Op zaterdag 22 juni vindt er weer een mooie fietstocht plaats langs tal van beken in Midden-Limburg. Het is een dagtocht van bijna zestig kilometer, die om 9.00 uur begint op de Nieuwe Markt in Linne.
Vandaar voert de tocht per fiets zowel aan de oost- als westkant van de Maas grotendeels over verharde, maar ook deels onverharde fietspaden. Onderweg houden de deelnemers verschillende keren halt. Terwijl de gidsen Erik Nevels en Ruud Snijders er ter plekke over vertellen, is er volop gelegenheid zowel de beek als het landschap goed te bekijken.
Lunch of picknick
Halverwege de tocht is een bezoek gepland bij café-restaurant Dennenoord in Roggel, waar op eigen kosten geluncht kan worden. Deze pauze zal ongeveer een uur duren. Zelf een lunch meenemen en picknicken kan natuurlijk ook. Gezien de duur van de tocht is het raadzaam om ook drinken en eventueel eten voor onderweg mee te nemen. Een deugdelijke fiets, al dan niet elektrisch, is natuurlijk een must. Voor de veiligheid is het aan te bevelen een veiligheidshesje te dragen. Naast een EHBO-doos, zullen de gidsen een bandenreparatiesetje en fietspomp meenemen.
Aanmelden
De start is om 9.00 uur vanaf de Nieuwe Markt in Linne. De terugkeer bij het startpunt is naar verwachting tussen 15.00 en 16.00 uur.
Wil je meegaan met deze boeiende fietstocht? Meld je dan aan en stuur een e-mail naar Erik Nevels, via [email protected]
. Geef daarbij door of je wel of niet in café-restaurant Dennenoord wilt lunchen. Bij veel deelnemers zal de organisatie de groep splitsen en proberen om tafels voor de lunch te reserveren. De tocht is voor IVN-leden en kinderen gratis. De kosten voor niet-leden bedragen 3,00 euro, per persoon. Bekijk ook de webpagina van IVN Roermond e.o. voor meer informatie.