Informatiebijeenkomst: Zo start je een eigen duurzame moestuin

05 feb , 11:53 Nieuws
hanke arkenbout photography 2023 sept 6 1
MAASGOUW - Hou jij van tuinieren? Heb je, of wil je graag, een moestuin? Op 20 februari verzorgt moestuinexpert Floor Korte bij Bibliocenter Weert een informatiebijeenkomst.
In haar lezing vertelt zij je alles over de beginselen van het aanleggen van een duurzame moestuin. Zo kun je het nieuwe seizoen helemaal voorbereid aan de slag gaan.
Over Floor
Floor Korte is auteur van diverse mooie moestuinboeken. Ze is het gezicht achter de webpagina Floors Moestuin
en geeft allerlei leuke moestuincursussen. Zelf heeft zij sinds 2013 ook een moestuin. Een hectare grond met een mini huisje die hopelijk blijft uitgroeien tot haar droom: een walhalla aan alles wat eetbaar is voor mens en dier. Floors duurzame moestuin is haar stressvrije zone.
Mens en dier
Floor wil zoveel mogelijk mensen stimuleren ook een moestuin te starten. Of een tuin aan te leggen vol planten waar je van kunt eten. ’Dat is niet alleen heel lekker, maar tegelijkertijd ook educatief. Het creëren van een plek waar eetbaar groen voor mens én dier door elkaar loopt. Ik wil mensen meegeven, dat je niks fout kunt doen. Je eigen tuin is immers een plek waar je je thuis moet voelen’, aldus Floor. ‘Bovendien wil ik meer mensen adviseren en hulp bieden bij het ontwerpen en aanleggen van een eigen duurzame moestuin. Ze zelf op onderzoek uit laten gaan hoe de natuur werkt. Zodat ze ontdekken, dat een natuurlijke en levendige tuin goed is voor zowel mens als dier. Én dat ieder jaar weer een verrassing is.’
Enthousiast
Kortom, Floor is enthousiast en vol ambitieuze missies. Ben jij daar nieuwsgierig naar? Kom dan zeker naar deze leuke bijeenkomst. Voel je welkom om haar aanstekelijke verhaal te beluisteren, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen met andere moestuiniers. Heb jij bijvoorbeeld leuke, gekke en unieke zaden die je wilt ruilen? Neem ze deze avond mee en verzamel zelf weer nieuwe exemplaren voor je eigen moestuin.
Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats bij Bibliocenter Weert, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert, van 20.00 uur tot 21.30 uur. De toegangskosten voor Bibliocenter-leden bedragen 7,50 euro en voor niet-leden 10 euro. Je kunt je aanmelden via deze link . Of kijk voor meer informatie op www.bibliocenter.nl/activiteiten .