'Heel Nederland Leest' het boek ‘Sonny Boy’ in november

27 okt 2023, 17:50 Nieuws
tasilo pieck 2
MAASGOUW - De hele maand november staat bij Bibliocenter de grootste nationale leescampagne Heel Nederland Leest centraal. Hetzelfde boek lezen brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Je hebt namelijk direct iets om over te praten.
Dit jaar leest iedereen in heel Nederland het boek Sonny Boy , van Annejet van der Zijl. Als je lid bent van Bibliocenter, krijg je vanaf 1 november dit boek gratis, op vertoon van je biebpas. Én zolang de voorraad strekt.


Verschillend
Sonny Boy
gaat over de levensgeschiedenis van een negentienjarige Surinaamse student en een veertigjarige Hollandse getrouwde vrouw. Deze twee geheel verschillende mensen worden in 1928 verliefd op elkaar en krijgen een zoon, Sonny Boy. Samen beginnen zij een pension in Scheveningen en nemen in de Tweede Wereloorlog onderduikers in huis.
Muziek en oorlogsverhalen
In het kader van Heel Nederland Leest houdt Tasilo Pieck op 22 november een lezing over onverwerkte oorlogstrauma’s. Wat is eigenlijk het gevolg daarvan, als deze van generatie op generatie worden doorgegeven?
Tasilo, van Moluks-Indische afkomst, is geboren en getogen in het zuiden van Nederland. Hij beschrijft hoe het leven van een derde generatie Molukker de zwaarste gevechten opleverden. Muziek werd bijvoorbeeld met de paplepel ingegoten. Maar een goed gesprek voeren aan de keukentafel, zat er helaas niet in. In zijn boek En toen was het stil
vertelt hij openhartig over deze trauma’s én de angsten die daaruit vloeiden. Het is slechts één van de vele duizenden doodgezwegen verhalen die ex-KNIL militairen jarenlang met zich meedroegen. Vaak tot aan hun dood, met alle gevolgen van dien.
Leescampagne
De lezing vindt plaats bij Bibliocenter, aan de Wilhelminasingel 250 in Weert en begint om 19.30 uur. Meer weten over de leescampagne, leestips of je gewoon aanmelden voor de bijeenkomst? Kijk dan op de webpagina van www.bibliocenter.nl/heel-nederland-leest .