Familie Koenjer uit Stevensweert in EO-programma 'Waar doen ze het van?'

02 aug 2023, 15:54 Nieuws
STEVENSWEERT - Het EO-programma Waar doen ze het van? volgt vier gezinnen die moeten rondkomen van heel verschillende maandbudgetten. De serie geeft een half jaar lang een kijkje in hun portemonnee en in hun dagelijkse leven. Hoeveel geld komt er binnen en waar geven ze het aan uit? Hoe gaan zij om met financiële dilemma’s en welke keuzes moeten ze maken? En hoe is het eigenlijk om arm of heel rijk te zijn?
Vier heel verschillende families geven in dit nieuwe seizoen een blik op hun bankrekening en nemen de kijker mee in hun keuzes.
Camper
Eén van die vier families is de familie Koenjer uit de gemeente Maasgouw. Als huismeester bij een asielzoekerscentrum is Robin Koenjer kostwinner met een salaris van 2.400 euro, per maand. Hij woont met zijn vrouw Bette in Stevensweert en samen hebben zij twee kinderen. Doordat alles de afgelopen tijd zoveel duurder is geworden, komen Robin en Bette niet meer rond. Ze kunnen al een paar maanden niet meer hun hypotheek betalen. Om hun schulden af te betalen, nemen zij een drastisch besluit. Ze zetten hun huis te koop en gaan op zoek naar een camper, waar zij tijdelijk in kunnen wonen.
Geld
Lees hier
meer over de andere deelnemende families. Dit is alweer het derde seizoen van dit populaire programma over geld. Meer dan een miljoen mensen bekeken regelmatig de afleveringen uit de eerste twee seizoenen. 'Waar doen ze het van?’ wordt gemaakt door SkyHigh TV. Vanaf donderdag 17 augustus
om 21.30 uur zendt de EO dit programma uit op NPO 1.