Dreigende burenruzie door Centrumplan gemeente Echt-Susteren

12 nov 2020, 17:14 Nieuws
justice 2071539 1920 1
MAASGOUW - De gemeente Maasgouw overweegt een procedure aan te spannen tegen de gemeente Echt-Susteren, bij de Raad van State.
Reden is het vastgestelde Centrumplan Echt en de mogelijke impact daarvan op Maasgouw.
Maasgouw is niet blij met de reactie van Echt-Susteren op de zienswijze die de gemeente Maasgouw indiende tegen het Centrumplan, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag. Dat plan voorziet in een compacter winkelgebied en een Jumbo aan de rand van centrum. Die laatste zou een te grote concurrent worden voor het winkelcentrum in Maasbracht. Ook de Plus en de winkeliersvereniging in Maasbracht vrezen de concurrentie en wijzen op regionale afspraken met betrekking tot de spreiding van supermarkten. Echt-Susteren weigert de als foodmarkt omschreven Jumbo echter te zien als reguliere supermarkt.
Beroep
De Plus en de winkeliersvereniging hebben al besloten naar de rechter te stappen. De gemeente Maasgouw wil eerst nog overleggen met Echt-Susteren. Dat moet dan vóór 27 november, want dan sluit de termijn om in beroep te gaan bij de Raad van State. De gemeenteraad van Maasgouw nam deze week unaniem een motie aan, waarin steun wordt uitgesproken voor het college van B&W bij een mogelijk juridisch gevecht tegen de buren.