Dialectschrijver uit Linne overhandigt 25e bundel aan burgemeester Dion Schneider

27 dec 2023, 12:12 Nieuws
rontfverhees 20 12 2023 1
Linne – De vijfentwintigste bundel ’t Begin of ’t Einj van de Linner dialectschrijver The Flosser, alias Ron Verhees, is een feit. Vorige week woensdag mocht burgemeester Dion Schneider het eerste exemplaar van deze ‘zilveren’ bundel in ontvangst nemen.
In 2017 is Verhees begonnen met het schrijven van de bundels. Deze omvatten tot nog toe een tijdsbestek van ruim zes jaar. Ze geven een schitterend tijdsbeeld van de gebeurtenissen in de regio en de veranderingen in de maatschappij die ons allemaal treffen.
Elk van de vijfentwintig bundels is rijk geïllustreerd en bevat honderdachtendertig columns, verzen en gedichten in het Limburgse dialect. Soms humoristisch, soms verdrietig, liefdevol of opzienbarend, maar altijd ongecensureerd, eerlijk en actueel. Al met al zeker de moeite van het lezen waard. Alle bundels zijn te koop tegen de productieprijs. Ze liggen ter inzage bij Fit & Fysio. Geïnteresseerden kunnen de bundels ook bestellen. Via Drukkerij Schuren aan de Breeweg 31 of afhalen bij de schrijver zelf op de Bernhardstraat 12 in Linne.