Cursus ‘Een levende tuin maak je zelf’ start op 20 februari 2024

17 jan , 15:51 Nieuws
tuincursus ivn ruud snijders
MAASGOUW - Op 20 februari 2024 start de cursus ‘Een levende tuin maak je zelf’. In vijf avonden en twee excursies helpt IVN, afdeling Roermond, je op weg. En leer je hoe je van jouw tuin een plek maakt, die een feest is voor mens en dier. Deze cursus is bovendien leuk voor mensen die geen 'groene vingers' hebben.
Het startpunt is hoe je tuin nu is. Of je nou een grote of kleine tuin hebt, veel wilt veranderen of alleen iets kleins toevoegen. Je kijkt naar wat je fijn vindt en wat je misschien wel anders of beter wilt. Zoals bijvoorbeeld meer planten en dieren in je tuin.
Tuinieren
Tijdens de cursus leer je niet alleen meer over de bodem in je tuin en hoe je verschillende soorten dieren aan kunt trekken. Maar ook hoe jouw tuin tijdens hete zomers nog steeds fijn kan zijn en hoe het zit met het onderhoud. Eigenlijk hoef je van natuur of tuinieren niet eens zoveel te weten. Let op: het is geen cursus 'tuinontwerp', maar daarvoor in de plaats krijg je vooral veel ideeën en praktische tips.
Cursusboek
De eerste cursusavond vindt plaats op 20 februari 2024 in de Groene Transformator, aan de Bredeweg 10 in Roermond en begint om 19.30 uur. De kosten voor leden bedragen 30 euro, per persoon, voor niet-leden 40 euro, per persoon. Je krijgt hiervoor vijf avondlessen van tweeënhalf uur, twee buitenlessen en een cursusboek. Wil je graag aan de cursus ' Een levende tuin maak je zelf ' meedoen? Geef je op en stuur een e-mail naar [email protected] . Aanmelden is wel verplicht. Kijk voor meer informatie ook op de webpagina van IVN Roermond e.o. .