Cultureel Centrum Don Bosco en omgeving vormen middelpunt voor Proef Heel

12 jun 2023, 13:11 Nieuws
20230610 155830
HEEL - Op zaterdag 10 juni vond het unieke evenement Proef Heel in en rondom Cultureel Centrum Don Bosco plaats. Er was van alles te beleven voor jong en oud.
Tijdens deze middag konden bezoekers proeven en ervaren wat Heel te bieden heeft. Zij konden genieten van live muziek, workshops, bootcamps en presentaties. En dit alles onder het genot van een gratis hapje en drankje.
Wegwijzers
Binnen was een grote informatiemarkt, waar iedereen bij de verscheidene lokale verenigingen en organisaties vragen kon stellen. Bij de EHBO-stand konden belangstellenden zelfs een levensechte pop reanimeren. Of ze konden een workshop Positieve Gezondheid volgen of bij Harmonie De Vriendenkrans zelf instrumenten uitproberen. Ook de mensen van AC Maasbracht PSW speelden hierbij een belangrijke rol. Zij maakten namelijk speciaal voor dit evenement de kleurige wegwijzers.
Verrassend
Overigens vonden buiten nog allerlei activiteiten plaats. Zo gaf bijvoorbeeld Schutterij St. Sebastianus op de parkeerplaats een demonstratie luchtbuksschieten. Bezoekers konden er hun talenten tonen met de luchtbuks, wat soms verrassend was. Tennisclub Helios gaf tennisclinics, waarbij geïnteresseerden ook zelf de sport konden uitproberen. Bij de Dorpsbongerd kon iedereen kennismaken met Waterscouting De Terwindtvaarders en een workshop volgen. Voor de jeugdige bezoekers was er een springkussen met waterpartij.