Bijzonder concert voor een goed doel: Samen tegen PTSS

16 aug 2023, 14:33 Nieuws
pr foto 2023 08 26 300x180 helpzethuiskomen
THORN – Op zaterdag 26 augustus presenteert de Stichting “Help Ze Thuiskomen” van 18.00 uur tot 20.00 uur een concert in het Openluchttheater Thorn.
Daarmee vraagt zij aandacht voor de ingrijpende gevolgen van het posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) in het dagelijkse leven van (oud-)geüniformeerden.
Philharmonie Sittard, Harmonie St. Michaël van Thorn, fluitkwintet Sfyria, sopraan Claudia Couwenbergh en singer-songwriter Linda Zijlmans verzorgen een luisterrijk concert. En dit alles onder leiding van dirigent Frank Marx. Het hoogtepunt vormt de wereldpremière van de muzikale compositie ‘Qua Patet Orbis’, gecomponeerd door Vincent Cox. QPO betekent ‘Zo wijd de wereld strekt’ en is het motto van het Korps Mariniers. Dit muziekwerk verklankt met afwisselend harmonieuze en statige arrangementen de drie korpswaarden: verbondenheid, kracht en toewijding .
Sponsor
Tickets à 10 euro, per persoon, zijn te bestellen via de webpagina www.OpenluchtTheaterThorn.nl . Met het kopen van een toegangsticket bestaat tegelijk ook de mogelijkheid om de stichting extra te sponsoren. De kassa is vanaf 17.30 uur geopend. Door uw aankoop en aanwezigheid bij dit bijzondere concert steunt u het goede doel: Samen tegen PTSS . Deze avondvoorstelling is geschikt voor iedereen, behalve voor kinderen onder de dertien jaar.