Bibliocenter zoekt vrijwilligers in de gemeente Maasgouw

06 feb , 17:49 Nieuws
pexels kampus production 5940829 1 1
MAASGOUW - Binnen de gemeente Maasgouw is er een groeiende behoefte aan ondersteuning op het gebied van taalvaardigheid en digitale vaardigheden. Daarbij speelt Bibliocenter een cruciale rol in het bieden van zowel educatieve programma's als steun aan de lokale inwoners.
Maar de bieb kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen die in hun vrije tijd een maatschappelijke bijdrage willen leveren, iets voor anderen betekenen of zichzelf ontwikkelen. En je draagt een steentje bij aan de missie: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo maak je samen de bibliotheek.
Vrijwilligers
Om deze rol te vervullen, is Bibliocenter dringend op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de volgende programma's:
  • Taalvrijwilliger NT1 (Nederlands als moedertaal) en NT2 (Nederlands als tweede taal) in Heel en Maasbracht:
    Als taalvrijwilliger help je Nederlandse én anderstalige volwassenen met de Nederlandse taal. Je helpt ze één op één. Of je gaat in een klein groepje aan de slag met lezen, schrijven en soms rekenen. Dat doe je eens per week in de bibliotheek. De een wil zelf een formulier kunnen invullen, brieven beter lezen of de (klein)kinderen voorlezen. De ander wil zelfstandig kunnen reizen met het OV, zelf een boek lezen, sociale media gebruiken of recepten leren lezen. En ga zo maar door.
  • Vrijwilligers voor de computercursus Klik & Tik in Maasbracht:
    In een wereld die steeds digitaler wordt, is het essentieel om over basis computervaardigheden te beschikken. De populaire cursus Klik & Tik is juist gericht op mensen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren. Ook daarvoor zoekt Bibliocenter naar vrijwilligers die deze cursisten willen begeleiden en ondersteunen. Zoals bijvoorbeeld bij het leren navigeren op het internet, e-mailen en online formulieren invullen.
Verschil
Heb je interesse om vrijwilliger te worden en wil je het verschil maken voor een ander? Kijk op www.bibliocenter.nl/vacatures
en meld je aan. Bibliocenter neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen of meer informatie kun je ook terecht bij Irene van Roij. Bel naar telefoonnummer 088-243.20.00 of stuur een e-mail naar [email protected] .