Bibliocenter organiseert Taalwandeling in Maasgouw

30 mei , 15:55 Nieuws
foto leonardusmolen maasbracht van rob pols 1
MAASBRACHT - Op woensdag 5 juni organiseert Bibliocenter een taalwandeling vanaf buurtcentrum De Spil in Maasbracht, met als thema 'Op bezoek bij de Leonardusmolen'.
Gezamenlijk wandelen de deelnemers naar de prachtige Leonardusmolen, waar de molenaar en enkele vrijwilligers hen bij aankomst verwelkomen.
Overeenkomsten versus verschillen
Samen nemen ze een kijkje in en rondom de molen en praten over wat er te zien is. Daarbij komen zowel de overeenkomsten als de verschillen tussen Nederland en de verschillende thuislanden van de deelnemers aan bod. Dit leidt weer tot boeiende gesprekken en nieuwe inzichten. De rondleiding door de molen wordt afgesloten met een gezellig samenzijn, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee.
Taalcafé
Het Taalcafé biedt een leuke, ontspannen manier om de Nederlandse taal te oefenen. In een gezellige sfeer praten de deelnemers met elkaar over alledaagse onderwerpen, zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Ook spelen ze dan woordspellen en bespreken actuele thema's uit de krant of het nieuws. Het is voor iedereen, die beter Nederlands wil leren en ervaring kan gebruiken met het spreken ervan. Daarbij maakt het niet uit of je anderstalig bent of hier geboren en getogen. Het is een plek, waar iedereen welkom is en elkaar kan ondersteunen in het leren van de Nederlandse taal.
Aanmelden
Deze taalwandeling start bij buurtcentrum De Spil, aan de Suikerdoossingel 55 in Maasbracht en duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur.
Deelnemen is gratis. Aanmelden of meer informatie, kijk op de webpagina www.bibliocenter.nl/taal .