Bibliocenter organiseert 2 taalwandelingen in Maasgouw

20 sep 2023, 16:47 Nieuws
week tegen eenzaamheid beeld 3 1
MAASGOUW – Als onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid, organiseert Taalcafé van Bibliocenter twee gezellige taalwandelingen in Heel en Maasbracht.
Van 28 september tot en met 4 oktober staat deze bijzondere week in het teken van ontmoeting en verbinding.
Samen
start de taalwandeling om 10.00 uur vanaf de bibliotheek in Heel. Loop gezellig mee naar Stephanushof en maak kennis met de bewoners hiervan. In de ontmoetingsruimte kun je samen praten en genieten van een kopje koffie. En wellicht kun je zelfs bij enkele inwoners binnenkijken of hun tuin bewonderen.
Ontmoeten
Of Loop op 4 oktober gezellig mee, verken Maasbracht en oefen Nederlands met taalvrijwilligers van het Taalcafé. De wandeling start om 10.00 uur vanuit buurtcentrum de Spil. Onderweg wordt gebruik gemaakt van een wandelkaart met als thema ‘ontmoeten’. Deze is in eenvoudige taal geschreven en bevat zowel mooie gespreksoefeningen als begrippen voor de uitbreiding van de woordenschat. Ook nodigt de kaart uit om een goed gesprek te voeren, elkaar vragen te stellen en meer over het onderwerp te weten te komen. Je beweegt, ontmoet mensen en leert bovendien Maasbracht kennen.
Meewandelen
Beide taalwandelingen worden afgesloten met een kopje koffie of thee in een gezellige omgeving. Heb je belangstelling en wil je meewandelen? Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig.