Bibliocenter helpt inwoners in Maasgouw op weg naar een financieel gezonde toekomst

03 okt 2023, 17:13 Nieuws
pexels ivan samkov 8117556 1
MAASGOUW - In een tijd waarin financiële redzaamheid belangrijk is, blijkt dat veel gezinnen moeite hebben met het overzicht in hun financiën te behouden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de huishoudens worstelt met hun financiële administratie. Of geen idee heeft hoeveel geld ze maandelijks eigenlijk uitgeven.
Om mensen op weg te helpen naar een financieel gezonde toekomst, organiseert Bibliocenter Maasgouw gratis de volgende informatiebijeenkomsten:
Op dinsdag 17 oktober 2023
, in Buurtcentrum De Spil in Maasbracht, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens deze avond leren de deelnemers hoe zij een goed overzicht van hun inkomsten en uitgaven kunnen maken. Daarbij gaan ze aan de slag met het opstellen van een weekbegroting en een jaaroverzicht. Bovendien delen ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhalen en tips.
Op dinsdag 31 oktober 2023 , in 't Baekerhoes in Maasbracht, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Is jouw zoon of dochter binnenkort 18 jaar of al volwassen? Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) organiseert Bibliocenter een informatiebijeenkomst. Deze avond is voor jongeren en hun ouders om hen te helpen bij de nieuwe verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. De deelnemers krijgen dan informatie over DigID, verzekeringen, toeslagen, belastingen, DUO, bijbaantjes, sparen en schulden. Bovendien komt het opbouwen van een goede administratie aan de orde.
Op dinsdag 14 november 2023
, in Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Weet jij op welke toeslagen je recht hebt en hoe je deze kunt aanvragen? De deelnemers krijgen de verschillende belastingtoeslagen en kwijtscheldingen helder uitgelegd, waaronder huurtoeslag, cultuurtoeslag, zorgtoeslag en kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Nico Hoekstra heeft alle informatie overzichtelijk op een rij gezet. In het tweede deel van de avond neemt Anneloes Hannen iedereen mee door de voorzieningenwijzer van Maasgouw.
Op dinsdag 21 november 2023 , in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel, van 13.30 uur tot 15.00 uur. Hoewel internetbankieren niet meer weg te denken is, komt fraude helaas nog steeds voor. Tijdens deze workshop leren de deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden niet alleen hoe zij internetcriminaliteit kunnen herkennen. Maar ook welke vormen van internetcriminaliteit er zijn én hoe zij hun persoonlijke gegevens veilig kunnen houden. KBO St. Ambrosius Heel en de RegioBank maken deze bijeenkomst mede mogelijk.
Deelnemen
Aanmelden is wel verplicht, maar deelname aan alle bijeenkomsten is gratis én inclusief koffie en thee. Meer informatie of aanmelden kan via de webpagina van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/agenda/maasgouw
. Of bel met Carien van Eijden, via 06-20 42 08 23.