Acht woningen voor meest urgente woningzoekenden

20 mei 2022, 14:37 Nieuws
key 2323278 1920 1
HEEL - Door de huidige woningnood vallen veel huizenzoekers tussen wal en schip. Dat geldt dus ook voor spoedzoekers.
Wonen Zuid levert daarom in Heel acht tijdelijke woningen op om mensen die eigenlijk niet langer kunnen wachten, een thuis te geven. Voor de duur van twee jaar wordt hen daarmee een adempauze geboden.
Eerste stap
De woningen worden aangeboden aan bijvoorbeeld mensen die in een echtscheiding verwikkeld zijn, mensen uit de laagste inkomensgroep of personen die om welke reden dan ook dakloos dreigen te raken. De woningen, aan de Mr. Delhoofenstraat in Heel, worden voor de duur van twee jaar verhuurd. Directeur Harold Lardinois van Wonen Zuid: ‘We zien dat de nood op de woningmarkt de kwetsbare doelgroepen in onze samenleving extra raakt. We bieden een aantal van hen nu de mogelijkheid om een eerste stap op de woningmarkt te zetten. Van daaruit kunnen we ze twee jaar de tijd geven om op zoek te gaan naar een meer permanente woningoplossing.’
Kant en klaar
De woningen, in de vorm van tiny houses, worden vanuit de fabriek kant en klaar opgeleverd. Om de huurders zoveel mogelijk te ontzorgen wordt ook voor de stoffering gezorgd. De eerste vier woningen worden maandag 23 mei afgeleverd en zijn op 4 juni helemaal ingericht en klaar. De andere woningen worden dinsdag 31 mei geleverd en zijn klaar op 14 juni. Wie aanspraak wil maken op een van de acht tijdelijke woningen moet ingeschreven staan bij Thuis in Limburg, de website van de gezamenlijke woningcorporaties. Er wordt geadverteerd vanaf 20 juni tot en met 3 juli. De eerste woningzoekende die hierop reageert is de eerste kandidaat. Vervolgens wordt bekeken of de kandidaat voldoet aan de gestelde voorwaarden. De woningen zijn geschikt voor maximaal twee personen.