Eiland in de Maas: VVV organiseert fietstocht

Foto: via Hart van Limburg

OHÉ EN LAAK – Op zondag 2 juni vindt er een fietstocht plaats over het Eiland in de Maas. Fiets mee met de VVV-gids en beluister tijdens deze tocht de verhalen over de historie van dit gebied.

Ohé en Laak behoorde in de achttiende en negentiende eeuw toe aan de adellijke familie Van Hompesch. Fietsend door het afwisselende landschap van het Maasdal, staat de VVV-gids stil bij enkele prominente monumenten die aan deze tijd herinneren.

Monumenten
Ontdek de verschillende monumenten, zoals bijvoorbeeld het kasteeldomein Walburg en de Hompesche Molen. De kers op de taart is een bezoek aan het zestiende- of zeventiende-eeuwse kasteel Hasselholt. Het kasteel, dat ook wel bekend staat als Het Geudje, is opgetrokken in gotische en Maaslandse renaissance stijl. Ook zeker de moeite waard zijn een bezoek aan het achttiende-eeuwse geboortehuisje van Moeder Magdalena én de negentiende-eeuwse Sint-Annakapel en parochiekerk. Hier kun je veel werken van Limburgse kunstenaars bewonderen. Onder meer van Daan Wildschut, Arthur Spronken en de vrouw van Arthur Vapo Tikanoja.

De Molenplas
Er wordt gestopt bij de mooiste hoogstamboomgaard van Limburg. Door ontgrinding is er een prachtig natuurgebied ontstaan: De Molenplas. Deze ligt bij de molen tussen Stevensweert en Ohé en Laak. De rijke historie en het mooie natuurlandschap maken van deze fietsroute over het Eiland in de Maas een boeiende tocht. Deze mooie tocht start om 13.30 uur bij Camping de Sangershoeve, aan de Prior Gielenstraat 4 in Ohé en Laak.

Reserveren is wel verplicht en kan via www.webshophartvanlimburg.nl.

Cookieinstellingen