Shirma’s Caribische Smaken: een nieuw reis- en kookprogramma

MAASGOUW – Eén van de vrolijkste 24Kitchen-chefs, Shirma Rouse, is terug met een gloednieuw programma. Vorig jaar konden de kijkers genieten van haar exotische Caribische gerechten op Nederlandse bodem. Deze keer neemt zij je in zes afleveringen mee op haar reis naar de Antillen. Shirma’s Caribische Smaken is een prachtig kook- en reisprogramma, waarin de rijke geschiedenis en cultuur van Curaçao en Bonaire centraal staan.

Verwacht geen gebaande paden of klassieke kooktelevisie. Maar uitzonderlijk verborgen culinaire juweeltjes met een persoonlijke touch van niemand minder dan de stralende 24Kitchen-chef.

Familie en soul
Deze bijzondere zoektocht naar de soul van de Caribische keuken is een genot om naar te kijken. Zelfs als koken niet per se jouw allergrootse hobby is. Een leuk detail daarbij is, dat zowel haar ouders als broer op Curaçao wonen en aan diverse afleveringen hebben meegewerkt. Zo neemt haar vader haar bijvoorbeeld mee naar verschillende verrassende locaties en bezoekt zij haar broer Ronlé op zijn unieke hydrofarm voor verse Okra en pepers.

Foto: 24Kitchen

Smakenpalet
In elke aflevering laten Shirma en een lokale chef de kijker kennismaken met de onbekende smaken van beide eilanden. Iedere chef heeft weer zijn eigen specialiteit. Daardoor ontdek je een divers en onverwacht smakenpalet. Je ziet niet alleen de prachtige omgeving en de vriendelijkheid van de bewoners van Curaçao en Bonaire voorbijkomen. Maar Shirma en de chefs delen ook hun eigen bijzondere adressen, geheime ingrediënten en verhalen. Op deze prachtige reis maak je kennis met lokale markten, boeren, vissers en restaurants, waar je anders misschien niet eens zo snel zult komen.

Culinaire tradities
Zo gaat Shirma bijvoorbeeld op pad met een culinaire kunstenaar én chef die inheemse groenten kweekt in zijn eigen moestuin. Maar die zich ook heeft verdiept in de culinaire tradities van Curaçao. Met Mevrouw Michi samen bakt zij traditionele broden, zoals ze dit vroeger deden. En de kijker krijgt een indrukwekkende geschiedenisles over een huis waar voormalige slaven woonden na de afschaffing van de slavernij. Op Bonaire vervolgt Shirma haar reis en gaat op pad met een sterren-chef die zijn hart en ziel verloren heeft aan het eiland. Wat is zijn favoriete hotspot voor verse lokale producten en welke gerechten maakt hij ermee?

Shirma’s Caribische Smaken is vanaf 22 juni elke week om 20.30 uur te zien op 24Kitchen.

Cookieinstellingen