Maasbrachter Havendagen pakt opnieuw groots uit

Foto: via Maasbrachter Havendagen

MAASBRACHT – De Maasbrachter Havendagen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor Midden-Limburg én de Nederlandse binnenvaart. Eens in de twee jaar trekt dit driedaagse spektakel duizenden bezoekers naar het havengebied van Maasbracht. Op 28, 29 en 30 juni vindt alweer de 41e editie plaats. Met een nieuw bestuur aan het roer is er voor bezoekers en (binnenvaart)ondernemers een groots en gevarieerd business, culinair en muzikaal programma samengesteld.

De belangstelling tijdens de vorige editie in 2022 was overweldigend. Om deze keer meer ruimte en een nog betere beleving te creëren, heeft de organisatie een aantal wijzigingen doorgevoerd. Deze aanpassingen zijn voornamelijk te vinden in de plattegrond van het evenemententerrein. Zo krijgt het centrale podium een catwalk en een verdere upgrade, zowel qua grootte als aankleding.

XXL Business Event
Voordat de Maasbrachter Havendagen op vrijdag 28 juni losbarsten, vindt er om 17.00 uur een XXL Business Event plaats. Ondernemersvereniging Maasgouw Ondernemers organiseert dit netwerkevent, dat exclusief toegankelijk is voor bedrijven uit de gemeente Maasgouw. Op een later moment wordt het programma hiervan nog bekendgemaakt. Om 20.00 uur vindt dan de officiële opening plaats en volgt de intocht van de historische boten. Het is gelijk ook de aftrap voor het enerverende avondprogramma, waarbij verschillende artiesten zullen optreden.

Scheepvaart- en bedrijvenmarkt met Opleidingsplein
Vast onderdeel van de Maasbrachter Havendagen is al jaren de scheepvaart- en bedrijvenmarkt. Deze markt vindt op zaterdag 29 juni plaats aan de Havenboulevard en is van 10.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Werven, machinebouwers en andere aanbieders van producten en diensten voor de beroeps- en pleziervaart zullen zich hier presenteren. Maar ook bedrijven uit andere sectoren zijn welkom. Bovendien is er dit jaar weer een Opleidingsplein, dat speciaal bedoeld is voor onderwijsinstellingen met zowel maritieme als technische vakopleidingen. Aanmelden voor de markt of het Opleidingsplein kan nog tot vrijdag 7 juni 2024, via [email protected].

Belle Perez naar Maasbracht
Gedurende drie dagen is het op het sfeervol ingerichte festivalterrein, inclusief foodtruckplein, een komen en gaan van topartiesten, bands en entertainers. Zoals bijvoorbeeld Belle Perez, Frans Duijts, feestband The Originals, 2 Brothers on the 4th Floor en dj Chris Deluxe. Dit zijn slechts enkele klinkende namen die er tijdens dit feestweekend in Maasbracht bij zijn. Het volledige programma is te vinden op www.maasbrachterhavendagen.nl/programma.

Havenbraderie met veel kinderentertainment
Op zondag is er traditiegetrouw een havenbraderie, die voor iedereen gratis te bezoeken is. Ook is er speciale aandacht voor de jongste bezoekers. Zowel op zaterdag als zondag is er voor hen het nodige kinderentertainment. Zo kunnen zij diverse workshops volgen, zoals bijvoorbeeld een workshop graffiti of tas versieren. Een balletje trappen in de ‘pannakooi’ of zich vermaken op diverse spring-, klim- en speeltoestellen. Optredens zijn er onder meer van Goochelaar Tim Slaats.

Cookieinstellingen